Rochussenstraat 181A

3021 NP Rotterdam
Vraagprijs € 439.500,- k.k.
Woonoppervlakte: 150 m²
5-kamers en een riante tuin
Rochussenstraat 181A vandevijver makelaardij
Rochussenstraat 181A vandevijver makelaardij
Rochussenstraat 181A vandevijver makelaardij
Rochussenstraat 181A vandevijver makelaardij
Rochussenstraat 181A vandevijver makelaardij
OVERVIEW

Rochussen­straat 181A

 

Bent u op zoek naar een keurig afgew­erk­te 5-kamer­bene­den­won­ing met een heer­lijke tuin op loopaf­s­tand van het stad­s­cen­trum dan moet u absolu­ut een kijk­je komen nemen! Het apparte­ment heeft 4 slaap­kamers, een woonkeuken en een riante woonkamer met een 4 meter hoog pla­fond. Door de ver­schil­lende niveaus heeft de won­ing een speelse indel­ing. De won­ing is extern geheel geren­oveerd en voorzien van mod­ern com­fort achter een karak­ter­istieke gev­el.

PROJECT DETAILS

Begane grond:

Entree/ hal met vaste trap naar de boven­gele­gen verdieping en het zwevende toi­let met fontein­t­je. Wat gelijk opvalt bij bin­nenkomt is de doork­ijk naar het lager gele­gen gedeelte van de won­ing waar de woonkamer zicht bevin­dt. Vanu­it de hal komt men in de woonkeuken voorzien van een mod­erne keuken met diverse inbouwap­pa­ratu­ur o.a. vaat­wass­er, koelka­st, vriez­er, oven, mag­netron, 5-pits­gas­for­nuis en afzuigkap. Er is extra kas­tru­imte gecreëerd door aan bei­de kan­ten een keuken­blok te plaat­sen. Er is ruimte voor het plaat­sen van een ruime eettafel waar­door de keuken een gezel­lige ruimte wordt en een echt onderdeel van de won­ing. Mid­dels een vaste trap is er toe­gang tot het lager gele­gen gedeelte waar zoals gezegd het woon gedeelte zich bevin­dt. De hoogte tot aan het pla­fond is ruim 4 meter wat de ruimte allure geeft. Het koz­i­jn is daar op aangepast en is voor het groot­ste gedeelte voorzien van glas. Het is een heer­lijke ruimte zek­er als het zon­licht in de loop van de mid­dag bin­nen­valt. Omdat deze ruimte aan de achterz­i­jde van de won­ing ligt, is het erg rustig. Het ligt op het niveau van de tuin die goed toe­ganke­lijk is mid­dels openslaande deuren. De wan­den en pla­fonds zijn ges­tuukt en de vlo­er is voorzien van par­ket. De tuin is net­jes aan­gelegd en voorzien van een schu­ur en een vijver. Er is tevens een hand­i­ge achterom.

1ste Verdieping:

Mid­dels een vaste trap is er toe­gang tot de slaapverdieping. Er is een ruim over­loop voorzien van een hoog­waardi­ge lam­i­naatvlo­er die door­loopt in alle vertrekken. Aan de achterz­i­jde bevin­den zich twee slaap­kamers met uitzicht op de tuin. De bad­kamer heeft een lig­bad, toi­let, douchehoek en 2 waskom­men. De bad­kamer heeft een beton look in com­bi­natie met een Por­tugese tegel vlo­er. Er is een hand­i­ge inbouwkast met aansluit­ing voor de wasmachine/ droger en het warmte terug win sys­teem. Aan de voorz­i­jde bevin­dt zich een zeer ruime slaap­kamer en een kleine kamer ideaal te gebruiken als logeer/ werkkamer.

De gehele won­ing is onder keldert (hoogte cir­ca 1.50m) wat veel opber­gruimte geeft. De ruimte is toe­ganke­lijk vanu­it de woonkamer.

Rochussenstraat 181A vandeVijver makelaardij
Rochussenstraat 181A vandeVijver makelaardij
Rochussenstraat 181A vandeVijver makelaardij
SPECIFICS

Bij­zon­der­he­den
-Bouw­jaar: 1908, ren­o­vatie 2005
-Woonop­per­vlak­te cir­ca 140 m2.
-Inhoud cir­ca 435 m3
-De won­ing is gele­gen op eigen grond
-CV-com­bike­tel (bouw­jaar 2005)
-Volledig voorzien van dubbel glas
-Goed func­tionerende, actieve Verenig­ing van Eige­naars; bij­drage per maand is € 79,-
-In de directe omgev­ing zijn alle dagelijkse voorzienin­gen te vin­den, zoals open­baar ver­vo­er, winkels, hore­ca, goede verbind­ing tot uit­val­swe­gen en recre­atiemogelijkhe­den
-Het stad­s­cen­trum ligt op loopaf­s­tand van de won­ing

Als onderdeel van het project Heeren van Hobo­ken is de won­ing com­pleet her­bouwd en onder andere voorzien van een nieuwe fun­der­ing, dubbele beglaz­ing, CV-instal­latie, en elek­trische instal­latie. Hier­door is er sprake van heden­daags woon­com­fort met de sfeer­volle uit­stral­ing van vroeger. De Rochussen­straat verbindt het bruisende stad­s­cen­trum met His­torisch Delf­shaven. Het deel van de Rochussen­straat is gebouwd in de peri­ode 1900 – 1930. De gev­el van de won­ing dateert uit 1908 en de ren­o­vatie heeft plaats­gevon­den in 2005.