Statensingel 169A

3039 LL Rotterdam

Prijs

€ 835.000,- k.k.

Bouwjaar

1937

Woonoppervlakte

142 m2

inhoud

511 m3

Aantal kamers

5

Aantal Slaapkamers

4

Geintereseerd?

NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAAR

Rotterdams erfgoed aan de geliefde Statensingel: een licht-overgoten, riant 5-kamer dubbele benedenwoning van 142 m2 van een kleinschalig complex ontworpen in 1937 door de bekende Rotterdamse architect J.H. van den Broek. Deze instapklare woning is voorzien van een ruime voor- en achtertuin met achterom, riante doorzonwoonkamer, 4 slaapkamers en 2 badkamers. Dit gemeentelijk monument is verduurzaamd door het aanbrengen van dubbele beglazing en vloerisolatie wat onder andere geresulteerd heeft in een energielabel B. Deze woning ligt op het mooiste stukje van de Statensingel op 5 minuten afstand van Rotterdam Centraal Station en 2 minuten afstand van Diergaarde Blijdorp.

De wijk Blijdorp is niet voor niets zo populair. De combinatie van rustig en kindvriendelijk wonen in een groene omgeving, op loopafstand van het bruisende centrum van Rotterdam, het openbaar vervoer (metro, tram, bus, centraal station), diverse supermarkten (Albert Heijn, Dirk van den Broek, Plus), een enorm scala aan leuke restaurants en koffietentjes, sportfaciliteiten, het Vroesenpark en Dierengaard Blijdorp maakt Blijdorp enorm geliefd. Ook vind je diverse lagere, middelbare scholen en kinderopvang in de buurt. De uitvalswegen (A13 , A20) zijn goed bereikbaar.

Indeling
De entree van de woning is te bereiken via de eigen (beschutte) voortuin gelegen op het zuidoosten, wat in het voorjaar uitnodigt voor een ontbijtje of kop koffie in de ochtendzon.

Begane grond:
Entree, vestibule, naar ruime overloop met toilet en meterkast en toegang tot alle vertrekken op deze verdieping. De doorzonwoonkamer is een zeer ruime kamer met een lengte van maar liefst meer dan 11 meter. Door de grote raampartijen aan zowel de voor- als aan de achterzijde treedt er veel daglicht binnen waardoor het een fijne en lichte kamer is. De woonkamer is opgedeeld in een woon- en eetgedeelte. Grenzend aan de eetkamer bevindt zich de half open keuken. De moderne keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis, afzuigkap, oven, vaatwasser en koel/vries combinatie. Zowel via de keuken als de eetkamer is de riante achtertuin te bereiken. De fraai aangelegde tuin is gelegen op het noordwesten, hier kan je de gehele middag genieten van de zon. De tuin beschikt over een vrijstaande houten berging en is achterom te bereiken. Aan zowel de voor- als achterzijde van de woning bevindt zich een riante slaapkamer. Beide kamers zijn van ruim formaat en beschikken over grote raampartijen wat een ruimtelijke sfeer creëert.

Souterrain:
Hal voorzien van opbergruimte en een wasmachine/droger aansluiting en geeft toegang tot de slaapkamers en de badkamer gelegen op deze verdieping. De eerste slaapkamer is van ruim formaat en beschikt over meer dan genoeg ruimte voor een 2-persoonsbed. De kamer is voorzien van een diepe inbouwkast over de gehele zijwand wat ideaal is voor zowel kleding als andere huiselijke spullen. De tweede kamer wordt nu gebruikt als kantoorruimte maar kan ook goed functioneren als slaapkamer. Hier is tevens ook genoeg ruimte voor een bed en een opbergkast. De badkamer is tussen de slaapkamers in gelegen en beschikt over een ligbad, dubbele wastafel met meubel en een toilet. Vanuit het souterrain is de algemene berging te bereiken waar je veilig je fietsen kunt stallen.

Bijzonderheden:
-Eigen grond
-Woonoppervlakte 142 m2
-Oppervlakte achtertuin 110 m2, eigen voortuin 34 m2
-Beschikt over een berging in de tuin
-Woonkamer en slaapkamer voorzijde zijn voorzien van buitenzonwering
-De badkamer is toegankelijk vanuit de twee riante slaapkamers, (Jack en Jill badkamer)
-De badkamer in het souterrain is voorzien van vloerverwarming
-Op loopafstand van het nieuwe Centraal Station (ca. 5 minuten)
-Ideale ligging t.o.v. uitvalswegen richting Den Haag en Amsterdam
-Gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stads-/dorpsgezicht
-Verwarming en warm water middels CV-ketel
-De VVE is actief, de bijdrage is € 213,47 per maand
-In de koopovereenkomst zal er gezien het bouwjaar een ouderdoms- en funderingsclausule worden opgenomen.

Oplevering:
-In overleg

VandeVijver makelaardij behartigt de belangen van de verkopende partij, schakel uw eigen aankoop makelaar in.

Bovenstaande presentatie is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, er kunnen geen rechten of verplichtingen aan worden ontleend.

Geintereseerd?

NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAAR