Rochussenstraat 327B

3023 DG Rotterdam

Prijs

€ 575.000,- k.k.

Bouwjaar

1929

Woonoppervlakte

125 m2

inhoud

383 m3

Aantal kamers

4

Aantal Slaapkamers

3

Geintereseerd?

NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAAR

In één van de bochten van de Rochussenstraat – langs de Coolhaven en met uitzicht op het water – ligt dit turn-key verbouwde, royaal dubbel benedenhuis van 125m2 met grote tuin.

Het pand maakt deel uit van een project van de hand van architect Albert Otten, dit bevatte de nummers 305-347 en werd gebouwd in 1928. Het behoort tot de Gemeentelijke Monumenten van Rotterdam. Tot de bekendste ontwerpen van Otten behoren twee landhuizen in Park Rozenburg in Rotterdam.

De benedenwoning bestaat uit begane grond en souterrain. De entree bevindt zich op straatniveau, vanuit het terras grenzend aan de woonverdieping aan de tuinkant, gaat een trap naar de dieper gelegen tuin. Op de woonverdieping van totaal ruim 60 m2 ligt de keuken in het midden, evenals het toilet met voorportaal. Aan de straatkant een open ruimte, aan de achterkant een bredere open ruimte met openslaande deuren naar een royaal balkon.

In het souterrain liggen 3 slaapkamers, de badkamer en CV-ruimte met aansluiting voor wasmachine en een berging.

Keuken & living
De keuken is langgerekt, met aan weerskanten van het werkblad twee hoge kasten waarin o.a. twee ovens en de koelvriescombinatie, alle van het merk AEG. In het lage deel het AEG fornuis – inductie met geïntegreerde afzuiging -, de stenen spoelbak, AEG vaatwasser en composiet stenen werkblad. Wandlampen boven het lage deel maken de keuken compleet. Het zit- en eetgedeelte kunnen naar eigen idee worden geplaatst t.o.v. de keuken. In de bredere ruimte grenzend aan de tuin kan ook uitstekend een werkhoek worden gecreëerd.

Souterrain
Het souterrain heeft een stahoogte van 220 cm. De slaapkamers zijn 29m2, 15m2 en 10 m2.
Eén grote slaapkamer aan de voorzijde met ruim daglichtinval, twee kleinere kamers aan de tuinkant, waarvan de kleinste met een tuindeur naar het onder het balkon gelegen terras. Eén van deze twee kamers kan ook goed als home office dienen. De badkamer is royaal – 7,14 m2 – en smaakvol voorzien van een inloopdouche met glazen wand, dubbel wastafelmeubel, vrijstaand bad, en inbouwkranen. Ook is de badkamer voorzien van een WC.

Tuin
De tuin is 5.50 meter breed en bijna 25 meter diep, een oppervlak van bijna 140 m2! Onder het balkon met trap is een terras aangelegd met waterkraan, dubbel buitenstopcontact en verlichting. De tuin is verder naar eigen inzicht in te richten. Zo kan er aan de achterkant van de tuin nog een tuinhuis worden bijgebouwd. Dit kan eventueel door verkoper worden gerealiseerd tegen meerprijs.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte 125 m2
– Eigen grond
– Energielabel A
– Volledig voorzien van dubbel glas
– Zeer riante achtertuin van ca. 130 m2
– De V.v.E bijdrage is €100,- per maand
– Projectnotaris van toepassing
– In de koopakte zal er een ouderdoms-/funderings- en feitelijke bewoningsclausule worden opgenomen

Oplevering:
In overleg

vandeVijver Makelaardij behartigt de belangen van de verkopende partij, schakel uw eigen aankoop makelaar in.

Bovenstaande presentatie is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, er kunnen geen rechten of verplichtingen aan worden ontleend.

Geintereseerd?

NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAAR