West-Kruiskade 2B 03

3014 AP Rotterdam

Prijs

€ 322.500,- k.k.

Bouwjaar

1913

Woonoppervlakte

56 m2

inhoud

168 m3

Aantal kamers

1

Aantal Slaapkamers

1

Geintereseerd?

NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAAR

Uniek aanbod
Hoogwaardig gerenoveerd turn-key appartement aan de West-Kruiskade 2B-02 in het Oude Westen.

Project Domus Trinitat

Aan de West-Kruiskade start in oktober het herontwikkelingsproject Domus Trinitat: het gehele drielaagse bovenhuis van het pand gelegen op nummer 2. Dit uit 1913 daterende pand wordt omgebouwd tot drie luxe turn-key appartementen, met scherp oog voor detail. De appartementen hebben een oppervlakte van 63, 56 en 50 m2 waarvan de eerste twee met balkon, het derde met een dakterras van 9 m2. Ook is er één parkeerplek te koop in de nabij gelegen parkeergarage van de Calypso toren.

Ligging en omgeving

Het statige pand is gelegen aan de West-Kruiskade in het Oude Westen, tegen het centrum, waar oud en nieuw Rotterdam samenkomen. Het is één van de bekende winkelstraten in het centrum van Rotterdam, die ter hoogte van nummer 2 o.a. grenst aan de fraaie Westersingel en Diergaardesingel. Het pand heeft vrij uitzicht over het Kruisplein en het Stationsplein, richting het nieuwe Centraal Station. Concertgebouw De Doelen bevindt zich om de hoek. De West-Kruiskade is een multiculturele straat met een ruime keuze aan exotische producten in de gezellige winkels.

UNESCO

Het gebied waarin de West-Kruiskade ligt is één van de thema’s binnen De UNESCO Conventie inzake Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Een internationaal cultureel verdrag dat in 2012 door Nederland is ondertekend. De doelstelling van het verdrag is de bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed, het waarborgen van onderling
respect voor dit erfgoed, het verhogen van het bewustzijn voor het belang van immaterieel erfgoed en
op internationaal niveau onderlinge samenwerking en bijstand.

Het appartement

De nadruk bij Domus Trinitat ligt op het creëren van aantrekkelijke, ruime appartementen met een zeer hoog afwerkingsniveau. Het appartement 2B-02 is gelegen op de tweede etage.

De entree bevindt zich op de tweede etage, waar bij binnenkomst een prachtige zwarte stalen taatsdeur tot het plafond reikt. Deze geeft je toegang tot de woonkamer met open keuken. Door het behoud van het originele glas in lood in de authentieke erker van de woonkamer ontstaat een mooie combinatie tussen modern en klassiek. In de woonkamer geven de openslaande deuren je toegang tot het balkon aan de voorzijde, dat je een prachtig uitzicht geeft op de levendige West-Kruiskade. Langs de zijwand van de woonkamer bevindt zich de matzwarte, greeploze open keuken. Het aanrecht is afgewerkt met een uit Italië geïmporteerd Carrara marmeren blad.

In het marmer bevindt zich een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie van het merk AEG en een zwarte spoelbak met 3-in-1 kraan. Verder is de keuken uitgerust met een inbouwvaatwasser, koelvries combinatie en combi-oven, eveneens AEG.

De ruime slaapkamer ligt aan de achterzijde van het appartement. De ruime en suite badkamer grenst aan de slaapkamer. De badkamer is luxe uitgevoerd met marmerlook tegels, een inloopdouche, vrijstaand bad en zwarte industriële wastafel. Kranen en accessoires zijn zwart.

Afwerkingsniveau

Het appartement is volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Het installatiewerk is compleet vernieuwd. Alle wanden zijn gestuukt en geschilderd. De gehele woning is uitgerust met inbouwspots en design wandlampen. De binnendeuren zijn traditioneel en voorzien van zwart deurbeslag. Alle vloeren zijn uitgevoerd in smaakvol lichtkleurig eiken lamelparket
met hoge witte muurplinten. Het appartement is volledig voorzien van dubbele beglazing en grondig geïsoleerd: energielabel A. Alle vensterbanken zijn uitgevoerd in zwart natuursteen.

Bijzonderheden:
– Energielabel A
– Bouwjaar 1923, transformatie 2020/2021
– Turn-key gerenoveerd
– VvE in oprichting, bijdrage nader te bepalen
– Verkoop onder voorbehoud verkrijgen definitieve splitsingsvergunning
– Ook samen te koop met een parkeerplaats a € 25.000 in de nabij gelegen Calypso parkeergarage
– Oplevering renovatie eind maart 2021
– Overdracht 1 april 2021
– Projectnotaris van toepassing
– Ouderdoms- en niet bewoningsclausule van toepassing
– Gelegen op eigen grond

vandeVijver Makelaardij behartigt de belangen van de verkopende partij, schakel uw eigen aankoop makelaar in.

Bovenstaande presentatie is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, er kunnen geen rechten of verplichtingen aan worden ontleend.

Centrum, Rotterdam

Rotterdam.is.GERS.

Rotterdam is een geweldige stad met een grote diversiteit aan mensen, winkels, restaurants, architectuur en musea. In het centrum van de stad komt dit allemaal samen. Prachtige vooroorlogse gebouwen worden afgewisseld door moderne, statige woontorens. Laat je overspoelen door de vele leuke restaurants, een ruim aanbod aan winkels en de Rotterdamse no-nonsense mentaliteit. 

Coolsingel

Dwars door het centrum heen loopt de Coolsingel met haar monumentale allure en internationale uitstraling. Vanaf de Coolsingel bereik je gemakkelijk alle leuke straatjes die het centrum te bieden heeft. Ook loop je vanaf hier zo de Koopgoot in: één van de bekendste winkelgebieden in Rotterdam en absoluut the place to be voor de echte shoppers!

Markt(hal)

Ook om de Markthal kunnen we natuurlijk niet heen, dit is absoluut een van Rotterdams architectonische hoogstandjes. Heb je zin in een culinaire ontdekkingsreis? Wandel dan de Markthal in en proef van culinaire gerechten en producten van over de hele wereld! Ben je op zoek naar lokale producten? Breng dan op dinsdag of zaterdag een bezoek aan de Blaak Markt.  

Geintereseerd?

NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAAR